Xbox op afbetaling

Bij de aanschaf van een gameconsole zoals de Xbox gaan vaak grote bedragen gemoeid. Het is niet alleen de console zelf, maar ook accessoires zoals controllers, extra kabels of headsets waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zijn de games meestal ook niet echt goedkoop. Als dit alles in eenmaal teveel geld voor je is, dan kan een Xbox op afbetaling kopen zeker de moeite van het overwegen waard zijn. In plaats van jarenlang sparen voor een tegen die tijd al verouderde gameconsole, kun je door in termijnen te betalen al meteen over je Xbox beschikken.
X-box 360 op afbetaling
Xbox op afbetaling

De voordelen van een Xbox op afbetaling
Het kopen op afbetaling van een Xbox is een mogelijkheid die door veel van de grote online verkopers aangeboden wordt. Het idee hierbij is dat je niet in eenmaal de totale geldsom, maar juist telkens in van te voren afgesproken termijnen een deel van het bedrag voldoet. Dit zijn vaak termijnen van een maand. Stel je komt overeen de Xbox over een periode van één jaar af te betalen, dan zul je elke maand een deel van het totale bedrag moeten aflossen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je meteen van het begin af aan over de Xbox kunt beschikken. Vooral bij snel verouderde apparaten zoals een gameconsole is dit een groot pluspunt. Daarnaast is het vaak geen probleem om behalve de Xbox zelf ook accessoires en games in de afbetalingsregeling op te nemen.

Xbox in termijnen betalen
De hoogte van het bedrag dat je maandelijks zult moeten voldoen hangt af van een aantal factoren. Zo is er ten eerste de prijs van de Xbox en eventueel van de bijhorende accessoires en games. Des te hoger de totaalprijs, des te hoger het maandelijkse termijnbedrag. Daarnaast is er echter ook de duur van de betalingsregeling die belangrijk is. Betaal je de Xbox in een half jaar af, dan zul je per maand telkens veel meer geld kwijt zijn dan bij een aflossingsperiode van twee jaar. Het is dus zeker aan te raden eerst te kijken hoeveel geld je per maand maximaal bereid bent voor de Xbox te betalen. Is dit enkele tientjes ga dan uit van een langere duur van de afbetaling. Kun je per maand wel wat meer kwijt maar is dit niet genoeg om de Xbox in eenmaal te betalen, kijk dan of je een regeling van bijvoorbeeld een half jaar overeen kunt komen.

Een Xbox in termijnen betalen kent dus zeker een aantal grote voordelen. Je beschikt meteen over de gameconsole, de accessoires en games waar je anders nooit genoeg geld voor zou hebben, terwijl je per maand toch slechts telkens een relatief klein bedrag kwijt bent.